5. 9. 2008

Prednáška José Piñeru v Bratislave

Konzervatívny inšitút M. R. Štefánika v spolupráci so Stálou konferenciou Občianského inštitútu a s podporou hlavného partnera, ktorým je Nadácia Penta pozývajú na ďalšiu z cyklu prednášiek Conservative Economic Quarterly Lecture Series (CEQLS): JOSE PIÑERA – Súkromné vs. verejné dôchodkové systémy.
Kedy: štvrtok 11. septembra 2008 v 17.30 hod.
Kde: Auditorium Maximum, Právnická fakulta Univerzity Komenského, Šafárikovo nám. 6, Bratislava.
Moderuje: Peter Gonda, ekonóm KI a koordinátor projektu CEQLS. Prednáška prebehne v anglickom jazyku. Simultáne tlmočenie je zabezpečené. Mediálny partneri akcie: týždenník Trend., SITA
Podrobnejšie informácie tu.

José Piñera: ekonómiu vyštudoval na Harvard University (PhD.), zakladateľ a prezident Medzinárodného centra pre dôchodkovú reformu, pôsobí tiež v rámci CATO Institute, kde vedie Project on Social Security Choice, vo svete presadzuje vytváranie dôchodkových systémov založených na súkromných osobných dôchodkových účtoch. Ako minister práce a sociálneho zabezpečenia Čile (v rokoch 1978-1980) bol architektom čílskej dôchodkovej reformy. Pomáhal pri zavádzaní dôchodkových reforiem v mnohých krajinách sveta. Prednáša po celom svete. Je autorom viacerých kníh (viac tu) a mnohých článkov.


Žiadne komentáre: