6. 12. 2008

Ako sa smiali Schiffovým predpovediam

Aktuálne príspevky hľadajte na doméne econoir.sk
Peter Schiff je 44-ročný prezident brokerskej spoločnosti Euro Pacific Capital Inc. a častý komentátor ekonomických udalostí. V roku 2006 v rôznych výstúpeniach a rozhovoroch takmer dokonale predpovedal súčasnú hypotekárnu a finačnú krízu, so všetkými jej aspektami.
Normálne ma podobné predpovede nechávajú chaldným - ročne sú vyslovené milióny predpovedí z miliónov úst, zákonite sa niekto musí do niečoho trafiť.
Jeho protivníci ho zvyčajne vysmiali, často dosť arogantným spôsobom, ako by bol maé dieťa, ktoré nechápe najzákladnejšie princípy trhu.
Tu však platilo staré - kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie!


Pozrite si pár videí

"The US economy has never been in better shape!"
(3:45 obzvlášť odporúčam)







Možno by stálo za to porozmýšlať nad jeho návrhom "boja" proti kríze. Ako tvrdí:"Ak sme doteraz nesporili, ale míňali, teraz musíme začať sporiť a nemíňať...Liek býva horký, ale treba ho prehltnúť"

Peter Schiff je obdivovateľom rakúskej ekonomickej školy a podporovateľ inštitútu Ludwiga von Misesa. Tu je jedno interview inštitútu s Petrom.

11 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

schiff na hrad

Anonymný povedal(a)...

ta moderatorka je neznesitelna :)

Anonymný povedal(a)...

ron paul advisor. aha. ron umi...

Anonymný povedal(a)...

Kazdy kto je trochu zbehly Schiffa pozna a zo CNBC a ich "panels" mal dobru zabavu :)

akomano povedal(a)...

Kazdy kto je trochu zbehly Schiffa pozna a zo CNBC a ich "panels" mal dobru zabavu :)
A to znamena co pre nas nezbehlych? Ze zbehly u vtedy vedeli ze ma pravdu?

Anonymný povedal(a)...

1 rok dozadu:
The Worst Recession in 25 years?
http://mises.org/story/2728

Ostatne staci nalistovat tu:
http://mises.org/articles.aspx

nic ine mi pri pozerani toho videa nenapada ako ignorancia rozumu.

Anonymný povedal(a)...

cawte.

Hm .. nie som zbehly v tejto branzi ..ala so zaujmom som si vypocul jeho komentare ... ako je mozme ze ho z nasich ani obyc, ani ekonomickych novinarov nespomenul alebo nepredstavil .. aspon som nezachytil .. ved to vyzera ze je vynimocny. O blbcoch vieme aj co si obliekaju :) o takychto ludoch zhola nic.

Dusan.

Anonymný povedal(a)...

lebo zijeme v demokracii, vlady luzy, a ked chces nieco vediet, musis si ist pre to a nie cakat, kym ti to luza prinesie

Anonymný povedal(a)...

Re:Dusan
myslim, ze to je stadovitost.
podobny fenomen je napriklad Obama. skuste sa niekoho spytat - novinara alebo nenovinara, ako hodnoti hospodarsky program a ekonomicke nazory Obamu. bol som nemilo prekvapeny, ako blizko je mu v tomto nas sudruh Hranol.

videl niekto niekde v mediach relevantnu kritiku ekonomickeho programu demokratov na najblizsie roky? aspon ja nie. zeby povrchnost? co nie je 'in', zaujima len velmi, velmi maly okruh ludi s kritickym myslenim. a druha vec je ekonomicka gramotnost novinarov, neplati to samozrejme len na nich.

ako test, skuste sa opytat ludi, ako su kryte peniaze, ktore nasa tlaci narodna banka. a budete prekvapeni, kolko ludi vam povie: predsa zlatom :).

vlado

Anonymný povedal(a)...

O tej rope to bola jasna vec. Na www.EuroEkonom.sk to pisali uz predtym v aktualitach. Ste ale lepsi, dakujem.

Anonymný povedal(a)...

myslim ze sa mu smiali kvoli tomu ze ako pisal jeden clovek ze bol advisorom Rona Paula. Ron Paul je clovek ktory je dost radikalny a jeho extremne vizie zneju pre mnohych az komicky, preto ho beru skor ako komedianta a robia s z neho posmech, ci uz politicki protivnici alebo dokonca aj moderatori. v kazdom pripade americania si takehoto prezidenta nezasluzia